Založ si blog

Poslanci Siete si mýlia reálnu politiku s americkými mimovládkami

Novozvolení poslanci Beblavý, Macháčková a Petrík sa zapíšu do dejín. Ledva sa dostali do parlamentu a už začali rozvracať stranu, vďaka ktorej sa tam ocitli. Dôvodom je ich svätá vojna proti Smeru. Nie som fanúšik strany Smer, kritiku ich pôsobenia ako vlády jednej strany považujem za opodstatnenú. Myslím si, že problémy, ktoré spôsobila, bude nevyhnutné bezodkladne riešiť. Ale je po voľbách a treba začať uvažovať v mantineloch, ktoré určili slobodné a demokratické voľby. Beblavý, Macháčková a Petrík namiesto toho ukazujú totálnu neschopnosť pozrieť sa realite do očí. Možno sú ešte stále sú opití prieskumami, pri pohľade na ktoré sa už videli v ministerských kreslách a teraz sa budú musieť „uspokojiť“ s poslaneckými lavicami. Ale iróniu nechajme stranou.

Traja poslanci Siete nechcú vládu so Smerom. V poriadku. Nech povedia, akú vládu chcú a nech ponúknu voličom argumenty, prečo je ich predstava vlády lepšia. Ak si naozaj vážia svojich voličov, ako svorne tvrdia, prečo ženú situáciu do extrému predčasných volieb, ktoré zaručene opäť vyhrá Smer a druhou najsilnejšou stranou bude Kotleba. Toto je riešenie? Toto je férové voči voličom? Že táto skutočnosť je úplne ukradnutá americkému agentovi Lipšicovi, tomu rozumiem, ale prečo hrajú túto hru poslanci Siete? Veria azda v chiméru pravicovej vlády s Matovičom a Kollárom, ktorých jediným cieľom bolo diskreditovať Procházku? Ak áno, nielen, že by nemali sedieť v parlamente, ale nemali by sa radšej ani pohybovať na verejnosti bez sprievodu dospelej, duševne zdravej osoby.

Beblavý, Macháčková a Petrík sa správajú akoby boli platení americkými nadáciami, ktoré nemajú problém zaplatiť si čokoľvek. A teraz to vyzerá, že si platia politický chaos na Slovensku. Tváriť sa po slobodných a demokratických voľbách, že vláda so Smerom bude podvodom na voličoch, je divadlo, za ktoré by sa nemusela hanbiť žiadna Sorosova neziskovka. Pán poslanec, panie poslankyne, spamätajte sa. Ak máte naozaj pocit zodpovednosti voči voličom, veďte ich. Ficovi všetci vyčítajú, že je populista. Majú pravdu, ale aj vaše kroky sú populistické. Politik by mal vedieť kultivovať názory svojich voličov, nie sa pos..ť, keď si na fejsbúku prečíta zopár hejtov… Chápem, že to chce odvahu, ale stojí za to pokúsiť sa vysvetliť svojmu okoliu, prečo sú predčasné voľby pre Slovensko nebezpečné. Ak nemáte odvahu správať sa ako politici, tak prosím. Ale nevyciciavajte rozpočet štátu o váš poslanecký plat. Aj to je totiž v prípade pani Macháčkovej a pani Petrík príliš veľa. Jedna bude naďalej kraľovať Prievidzi a tá druhá. Priznám sa, že ani neviem. Pani Petrík totiž v kampani unikla mojej pozornosti. Musela byť mimoriadne aktívna…

Ale späť k veci. Medzi politikou a aktivitami občianskej spoločnosti je rozdiel. Beblavý, Macháčková a Petrík ho nepochopili. Preto dúfam, že budú mať dosť odvahy priznať si to a zvážia svoj postoj alebo nezasadnú do poslaneckých lavíc. To by bolo odvaha, nie zvolávať tlačovky.

Na záver už len jednu poznámku. Smer považujem za najhoršiu chobotnicu, ktorú náš chorý volebný systém vygeneroval. Na vlastnej koži som pocítila aroganciu moci v ich podaní a urobila by som všetko preto, aby Smer zmizol z politickej mapy. Ale som realistka a viem, že sa to dá urobiť len postupne. Dúfam, že to pochopí aj svätá trojica zo Siete a prestanú sa správať ako aktivisti z Transparency a začnú sa správať ako reálni politici.

Robert Kaliňák

Krúpa má podozrenie, že Kaliňák koná v záujme cudzích zbrojárskych spoločností

02.05.2024 16:19

Krúpa avizoval, že téma sa možno bude riešiť aj na budúcotýždňovom výbore.

Belgium EU Summit

Všetci nacionalisti sú 'skrytí brexiteri', ničia každú krajinu. Zobuďte sa Európania, odkázal Macron

02.05.2024 16:11

Prieskumy volebných preferencií vo Francúzsku nateraz vedie krajne pravicové Národné združenie.

Nożykova synagóga

V Poľsku zadržali 16-ročného chlapca v súvislosti s podpaľačským útokom na synagógu

02.05.2024 15:34

Motív útoku na jedinú synagógu vo Varšave, ktorá prežila druhú svetovú vojnu, je nejasný. Podozrivý totiž odmietol vypovedať.

vašečka, záborská

Vašečka a Záborská opäť idú proti transrodovým ľuďom. Život im chcú skomplikovať novým zákonom o rodnom čísle

02.05.2024 15:25

Ak zmeny prejdú v navrhovanej podobe, transrodoví ľudia nebudú môcť po absolvovaní tranzície zmeniť svoje rodné číslo tak, aby zodpovedalo ich novému pohlaviu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 2685x
Priemerná čítanosť článkov: 2685x

Autor blogu

Kategórie

Archív